Uygulama Logo
KOSKİ
BEYŞEHİR GÖLÜ
PANDEMİNİN ŞİFASI MUSLUKLARINIZDAN AKIYOR

İnsan hayatı için büyük önem arz eden suyun, birçoğumuzun bilmediği faydaları bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından şehrin tamamına verilen şebeke suyunun ise hem yumuşak içimi hem de kalitesiyle özellikle pandemi süreci içerisinde olduğumuz bu günlerde bolca içilmesi tavsiye ediliyor.

            Konya’nın en önemli kazanımlarından biri olan Mavi Tünel Projesi’yle birlikte şehrin 50 yıllık su ihtiyacını gideren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Torosların memba suyunu musluklarımıza kadar ulaştırıyor.

            Özellikle pandemi sürecinde olduğumuz bugünlerde uzmanların fikir birliğinde olduğu günlük ortalama 2.5 litre su içilmesi tavsiyesi çerçevesinde, insan hayatı için son derece önemli olan ve ikamesiz tek madde özelliği taşıyan suyun bolca içilmesi fakat israf edilmemesi uyarısında bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya şebeke suyunun hem yumuşak içimi hem de kalitesiyle diğer illere örnek olduğunu ifade etti.

            BOLCA SU İÇİN AMA İSRAF ETMEYİN

Suyun yaşama sağladığı katkı ve oynadığı rolden dolayı canlılar için büyük önemi olan en temel madde olduğunu belirten Demir, “Hiç şüphe yok ki susuz bir yaşam olamayacağı gibi hayatın susuz devam etmesi de mümkün değildir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için de son yılların en stratejik konusu sudur. Gerek kişi başına düşen su varlığı, gerekse kullanılan su miktarı bakımından dünya ortalamasıyla karşılaştırıldığında, ülkemizin genel olarak bilinenin aksine, sınırlı su kaynaklarına sahip ülkeler arasında bulunduğu anlaşılmaktadır. Küresel iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşmeyle birlikte su kaynaklarının azalması suya talebi artırmaktadır. Su kaynaklarının kirletilmesi ise su yönetiminin gerekliliğini göstermektedir. KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak su rezervlerinin korunması, arıtılmış suyun yeniden değerlendirilmesi ve şehrimize yüksek kaliteli suyun şebekeler aracılığıyla verilmesi sorumluluğunun farkında olarak görevimizi en iyi şekilde yapma gayretindeyiz” dedi.

SUYUN BİLİNMEYEN BİRÇOK FAYDASI VAR

Suyun bilinmeyen birçok faydası olduğuna dikkat çekerek, bolca içilmesinin fakat asla israf edilmemesinin önemini vurgulayan Demir, “Su sadece içildiğinde ferahlatan bir işlev görmüyor. Uzmanlarımızın da fikir birliğinde olduğu çok büyük faydaları da var. Tıp dünyasının insan sağlığı için son derece faydalı olduğunu belirttiği özellikler şöyle: Öncelikle su ağız kokusunu önler, kan hacmini artırır, hücreler için gerekli oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşır ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlar. Aynı zamanda kırık, kepek, dökülme gibi saç problemlerine engel olur. Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar. Egzersiz yaparken gerçekleşen kasılma ve krampları önlemede yardımcı olur. Susuz kalmaya bağlı olarak gelişen unutkanlık, dikkat dağınıklığı gibi beyin fonksiyonlarını düzenler. Su stresle savaşmada öncüdür. Emziren anneler için süt yapıcı en önemli kaynaktır. Reflüye iyi gelir. Tüm bunların göz önünde bulundurularak bolca su içilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

SAĞLIĞINIZ İÇİN ŞEHİR ŞEBEKE SUYU İÇİN

 Özellikle pandemi sürecinde olduğumuz bugünlerde Konya şebeke suyunun gönül rahatlığıyla içilmesini tavsiye eden Demir, “Suyun faydaları saymakla bitmiyor. Bir yıldan fazla süredir mücadele ettiğimiz Covid-19 pandemisi sürecinde suyun önemini daha çok anlamış bulunuyoruz. Su, grip gibi bulaşıcı hastalıklarla savaşırken, vücut direncine katkıda bulunuyor. Cilt sağlığının korunmasında önemli etkileri var. Yeterli miktarda su içen kişilerin cildi nemlenir, parlar, sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur. Vücut ısısını dengeler. Vücuttan ödemin atılmasını sağlar. Yeterli miktarda su içen kişilerde metabolizmayı çalıştırır ve hızlandırır. Su içmek, böbrek rahatsızlıklarından korur. Vatandaşlarımızın sağlıkları için gönül rahatlığıyla KOSKİ’mizin musluklarına kadar ulaşan şehir şebeke suyunu içmelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi: 26.02.2021